Lopen Zonder Blaren

View Original

Natuurlijk is Loperswol wol om te wandelen

Bestel je een spaatje in een cafe, dan krijg je altijd mineraalwater maar bijna nooit Spa. En zo zit het ook met Loperswol. Loperswol is geen WandelWol met twee hoofdletters, want dat is een merknaam. Net als Spa.

See this content in the original post

Loperswol is puur wol, en dat is niet voor niks

Schapenwol wordt al eeuwenlang over de hele wereld gebruikt, simpelweg omdat het gewoon ontzettend effectief spul is. Ierse vissers bijvoorbeeld droegen een paar eeuwen geleden al truien van puur wol om warm en droog te blijven. Door wol niet te wassen, verdwijnt het wolvet (lanoline) niet en houdt de wol zijn beschermende kracht.

Ook onder wandelaars is schapenwol al sinds mensenheugenis populair tegen blaren en andere voetklachten, zoals een likdoorn, hallux valgus en hielspoor. Dat wolvet (lanoline) houdt de huid soepel waardoor die minder gevoelig is voor blaren en knelpunten.

Loperswol heeft opmerkelijk veel lanoline

Loperswol is van Nederlandse schapen van Nederlandse boeren. Om precies te zijn: van Texelaarschapen en Friese melkschapen, zoals van de boerderijen van boer Theo en boer Arno. Waarom is dit belangrijk? Texelaarschapen en Friese melkschapen zijn rassen die van nature veel lanoline in hun wol hebben zitten. Daarom kiezen we voor onze producten uitsluitend voor Nederlandse wol.

Met paarse trui: boer Arno met zijn - net geschoren - Friese melkschapen (Foto: Marieke de Ridder)

Schoongemaakt met de hand, niet met een sopje

Omdat we kiezen voor behoud van zoveel mogelijk lanoline, worden onze producten met de hand schoongemaakt, niet met een sopje. Met de hand schoonmaken zorgt ervoor dat de lanoline in de wol behouden blijft. Zo houdt de wol z’n bewezen effectiviteit.

Met Loperswol kun je alle kanten op

Loperswol past in elke sok. Je kunt er dus mee hinkelen, fietsen, basketballen, dansen, skeeleren, schaatsen, lopen en… natuurlijk wandelen. Zelfs als het regent dat het giet, met zweetvoeten en koude voeten tot gevolg, doet de wol z’n werk. Je kunt er dus echt alle kanten mee op.